Kanada: Strelec zabíjal v nákupnom centre v Toronte

03.06.2012 Celý región

Toronto 3. júna (TASR) - Jeden muž zahynul a ďalší šiesti boli zranení, z toho dvaja ťažko, pri streľbe, ku ktorej došlo v nákupnom centre v kanadskom Toronte v sobotu okolo šiestej večer miestneho času (polnoc SELČ). Strelec je podľa polície na úteku.

Medzi zranenými, ktorí sú v kritickom stave, je aj 13-ročný chlapec, uviedla polícia. V panike, ktorá po streľbe nastala, ľudia zvalili na zem tehotnú ženu, ktorá následne začala rodiť.

Starosta Toronta Rob Ford, ktorý bol zjavne rozrušený, na mieste uviedol, že nie je jasné, či strelcom bol muž alebo žena.

K streľbe došlo v stravovacej zóne Eaton Centra, jednej z najvyhľadávanejších turistických destinácií v meste.

Niektorí svedkovia pre miestne televízne stanice uviedli, že počuli viac než poltucta striel. Tie následne vyvolali paniku a tlačenicu.

Podľa reportéra agentúry Reuters polícia budovu evakuovala a obkľúčili ju desiatky policajných áut, sanitiek a forenzných vozidiel.

Polícia informovala, že obeťou je 25-ročný muž a ďalším zraneným v kritickom stave je 20-ročný muž. Dve ženy a jeden ďalší muž utrpeli závažné strelné zranenia, pričom jednu ženu guľka zranila ľahšie.

Kanada je známa prísnou kontrolou držania zbraní.

Incident vyvolal spomienky na streľbu v tom istom obchodnom centre na druhý sviatok vianočný v roku 2005. O život vtedy prišlo 15-ročné dievča a niekoľko ďalších ľudí bolo zranených. Streľbu pripísali aktivitám zločineckých skupín.
 

Vyberte región